Vols escriure una novel·la?

A Escriptorium t’ajudem a fer-ho. Al curs de novel·la que imparteix el Jordi Solé convertiràs una bona història en un projecte estructurat i el projecte, en novel·la. Al setembre comencen nous grups, però ja pots demanar informació a escriptoriumsabadell@gmail.com

També pots anar fent boca amb aquest article del David Calatayud a Actualitat Literària:

L’escaleta
Encara que cadascú segueix el seu propi mètode per desenvolupar la seva novel·la, un dels consells més repetits en els diversos cursos i manuals de narrativa és la creació d’una escaleta o guió que ens permeti saber cap a on es dirigeix ​​la nostra història. Sol estar precedida d’una tempesta d’idees on, a manera d’esborrany, es bolquen les diferents línies i escenes que vertebraran la narració. Un cop obtingudes s’ordenen en l’escaleta, la qual, de forma més o menys detallada, descriu cada escena o cada capítol de l’obra, una espècie d’esquelet o guia que ens permetrà avançar amb pas segur.

La creació dels personatges
Cal crear personatges versemblants, amb caràcters reconeixibles i amb els seus propis condicionaments i contradiccions, escapant sempre de crear titelles sense personalitat pròpia. És. La psicologia de cadascun d’ells és essencial i convé fer fitxes de personatge que ens permetin conèixer-los a fons i interioritzar els seus objectius i motivacions abans de posar-los a actuar o a parlar.

El narrador
El narrador és un ens de ficció totalment diferenciat de l’escriptor de l’obra. És imprescindible conèixer els tipus de narrador que existeixen i les característiques de cada un d’ells amb la finalitat d’escollir el que millor s’adapti a la història que volem explicar. A més, hem de respectar l’elecció que fem, mantenint-nos fidel a la tria.

El temps
El tractament del temps és un altre dels factors essencials per construir una novel·la amb certa solvència. Cal diferenciar diversos aspectes relacionats amb el temps com l’època en què s’ambienta la història, la durada dels fets i el ritme temporal de la novel·la amb les seves amplificacions, digressions, resums i el·lipsis.

L’espai
Tan important com el temps és l’espai en el qual l’acció transcorre. Cal documentar-se si tenim pensat ambientar la nostra novel·la en un lloc real, amb descripcions que permetin al lector fer-se una idea encertada de la localització que hem triat. L’elaboració de fitxes espacials és una bona idea per ser coherent al llarg de l’obra amb l’espai dissenyat.

Podeu llegir la resta de l’article aquí: http://bit.ly/escriurenovella

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s