ALEXANDRE DUMAS 🎂

Hi ha escriptors grans, mitjans, regulars i després, estan els genis. Alexandre Dumas estaria en aquesta categoria. I la pregunta que es podria fer és: els genis de la literatura inventen el que escriuen o posen en paraules el que els va envoltar?

Hi ha escriptors grans, de poble, universals i després, hi ha els genis. Alexandre Dumas estaria en aquesta categoria. I la pregunta que es podria fer és: els genis de la literatura inventen el que escriuen o posen en paraules el que els va envoltar?

El seu avi (Alexandre Antoine) va vendre el fill, el pare d’aquest escriptor, com a esclau per poder tornar d’Haití a França i recuperar la fortuna que havia heretat.

Son pare, el ‘Comte Negre’ va ser una figura destacada durant la Revolució Francesa, i les seves aventures van inspirar les principals novel·les de Dumas.

El seu pare va morir quan ell tenia 4 anys i els va deixar amb una situació econòmica tan precària que Alexadre va es va fer autodidacta i va haver treballar com a venedor de tabac, passant per un notari, missatger …

Va tenir una vida sentimental torrencial. Abans de casar-se amb l’actriu Ida Ferrer, ja tenia dos fills de relacions diferents: Alejandro, amb la cosidora Catherine Lebay, i Alexandrine, amb l’actriu Belle Krebsamer.

Va fer una gran fortuna però la necessitat de mantenir amants i fills a tort i a dret, més família oficial i la tirada que tenia al luxe, les festes cares i fins i els capricis (va fer-se construir un castell que va anomenar la Muntanya-Crist) van fe-li volar tots els diners.

Va ser un dels primers a tenir un grup d’escriptors treballant per ell, alguns amb renom, com ara Auguste Maquet, que el va acabar denunciant per explotar la seva feina.

Va arribar a fer un recull de receptes de cuina que es va publicar després de la seva mort, el Gran Diccionari de Cuina (1873).

El seu enterrament oficial al Panteó de París no es va fer fins a l’any 2002 (havia nascut el 24 de juliol de 1802), per ordre del president Jacques Chirac, i va ser retransmès per televisió. Si ell ho hagués pogut veure…

Aquí podeu llegir ‘El conde de Montecristo‘ i aquí ‘Los tres mosqueteros‘.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s